Hoe kan ik bij mijzelf blijven en afschermen van negatieve energieen?
Het antwoord is eigenlijk “simpel”. Alleen moet je (weer) weten hoe je daar kan komen en daar kan blijven.
Soms ben je zo ver verwijderd en dus ook vervuild om goed bij je eigen kracht te komen. Dan is het belangrijk om blokkades, plaatjes, patronen / systemen en energieen die niet van jou zijn schoon te maken /  te Healen. Op deze manier kun je de weg naar jouw (weer of beter) krachtpunt vinden.
Als je vanuit jouw krachtpunt leeft. Zul je jouw eigen levenspad uitlopen en gaan dingen makkelijker, soort als vanzelf. Een leuker en fijner leven hebben. Natuurlijk heb je nog momenten dat het niet zo loopt als je zou willen maar het is wel hoe je er dan mee om gaat.
Op het moment dat je in jouw eigen kracht staat en rotzooi hebt opgeruimd, kun je ook herkennen welke energie (emotie etc) niet van jou is. Dat maakt het allemaal veel helderder, duidelijker en overzichtelijker.
Hoe kun je in jouw eigen kracht staan? En waar zit dat?  
Over het algemeen genomen zit jouw krachtpunt / focuspoint achter je navel. Binnenin je buik gebied. Soms voel je weleens als iemand je echt “raakt” net alsof je een stomp in je buik krijgt. Of als je verliefd bent dan voel je vlinders in je buik. Zo kun je ook jouw kracht voelen. En vanuit die kracht kun je jouw eigen ruimte ( energie veld) vullen met jouw energie. Op deze manier kan er veel moeilijker andere energie in jouw energie veld komen. Net als een vol glas kan er ook niet meer bij. Maar een leeg glas, kan gevuld worden met van alles.
Hoe kom je daar?
Vaak moeten mensen toch een aantal healingen doorlopen om bepaalde blokkades op te heffen of door te laten stromen,  plaatjes, systemen, patronen te doorbreken en energieen weer op de juiste manier te laten doorstromen. Kortom rotzooi opruimen. Ik noem het vaak wel: stront scheppen of de vuilnis opruimen. En vuilnis daar laten waar het hoort.
Je moet jezelf altijd weer opschonen. Net als douchen om jezelf schoon te houden moet je ook jezelf energetisch douchen.
Je kan zelf thuis ook oefeningen doen. Dit werkt bij iedereen anders. Als je bij mij een afspraak hebt, of dit nu een helende Reading of een Powerhealing is, krijg je die inzichten / oefeningen mee die op jou zijn aangepast en voor jou helpt en aangepast in welke fase je op dat moment zit. 
Een basis oefening die voor iedereen kan werken omschrijf ik als volgt.
Met deze oefening kun je op een makkelijke manier contact maken met je lichaam. Uit je hoofd komen en dus meer rust ervaren. Dit is voor sommige mensen al zo belangrijk. Ik zie regelmatig mensen in mijn praktijk die helemaal uit hun lichaam zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben; door op Overlevingsstand te hebben gestaan, trauma’s en ziekte. Maar ook doordat je altijd maar heb willen pleasen en alleen maar bezig bent wat de ander wil en niet wat je zelf wilt.
Ook voor mensen die lastig in slaap kunnen vallen kan deze oefening heel fijn zijn.
Adem naar je onderbuik. Adem via de neus in en via de mond langzaam uit. Allemaal op jou tempo. Laat alle gedachten die je eventueel hebt zo zijn zonder oordeel. En concentreer je op je ademhaling. Mocht je dit lastig vinden dan kan het helpen om je handen op je onderbuik te leggen en je handen als het waren op en neer te duwen. Vanuit je onderbuik en je ademhaling.
Op een gegeven moment voel je dat je ademhaling zwaarder word en er meer ontspanning komt. Mocht dit niet meteen lukken, gun jezelf wat tijd.
Ik vind het fijn om deze oefening voordat ik ga slapen en als ik wakker word te doen. Op die manier maak ik contact met mijzelf en mijn krachtpunt.
Waar moet je zijn?
Wat mij ook opvalt en wat ik zelf ook eerst heb gedaan, is dat als mensen het niet meer weten en dingen van buitenaf gaan zoeken. En dan in de breedste zin van het woord. Maar het beste is eerst Echt binnenin jezelf gaan zoeken en jezelf echt gaat aankijken. Hoe moeilijk en confronterend dit soms ook is. Vanuit hier echt gaan voelen en ook wat je lichaam aangeeft en er naar gaan handelen. Je grenzen en je wensen gaan vinden. En dit doe je met dingen bewust te ervaren en er naar gaan handelen. En hierin vertrouwen gaan krijgen. Soms zijn mensen zo ver uit hun lichaam dat de eerder genoemde oefening niet eens werkt en dat er eerst goed rotzooi opgeruimd moet worden en dan is een healing als eerste van belang om die blokkades op te heffen om daar te kunnen komen waar je moet zijn. Ga dan op zoek naar iemand die jou verder kan helpen en vertrouw op je instant instinct in deze zoektocht. Ik hoor vaak dat mensen gewoon “weten” dat ze bij juist die persoon moeten zijn. En waarom.. dat kunnen ze niet benoemen. En dat hoeft ook niet.
Sommige mensen gaan allerlei healers en spirituele kanalen af en denken dat ze goed bezig zijn, van alles aan het doen zijn om verder te komen. Maar komen niet verder.
Dit kan verschillende redenen hebben.
Het kan zijn dat zij zelf bepaalde energieen opzoeken om zichzelf nog meer te vervuilen en pijnigen. Ik noem het zelfkastijding. Door plaatjes, overtuigingen, patronen of misschien wel vanuit vorige levens en levenslessen.
Of dat mensen zeggen dat ze willen veranderen maar in werkelijkheid alles het liefste zo willen houden en laten zoals het is. Door angst, onverwerkt trauma, onzekerheid of om de controle vast te houden. Helaas worden sommige mensen ook misleid door mensen die zeggen dat zij van alles al dan niet spiritueel kunnen of bepaalde krachten bezitten.
Ik werk in het witte licht en in en vanuit een healing space. Op deze wijze kunnen we niet beïnvloed worden door negatieve energieen.
Een aantal maanden geleden zijn er praktijk ondersteuners van een huisartsenpraktijk langs gekomen. Zij wilden graag meer weten wat ik kan en doe. Zij hebben zelf een sessie bij mij mogen ervaren. Zij waren heel enthousiast en geven mijn gegevens door aan patiënten waarvan zij denken die ik verder kan helpen. Zij vroegen mij welke contra indicatie er is. En er is er 1: Mensen moeten het zelf willen!
Gelukkig hebben we allemaal het recht van de vrije wil. En in mijn praktijk gebeurd er niets wat jouw hogere bewustzijn niet wil of wat niet kan. 
Wil jij healingen doorlopen om  jezelf verder te ontwikkelen en ECHT JEZELF (WEER OF DIEPER )WELKOM HETEN?
En voel je dat je bij mij moet zijn? Wees welkom en maak een afspraak via mijn site of via een Pb.
Liefs Babs 🙏🏽